Taneční festival ovládli Rusové

Vítězové 10 tanců a obhájci z loňska, ruští Mstislav a Alena Kazakovi. Foto: kr-ustecky.cz
  •  

Sportovní hala Sluneta hostila 49. ročník Mezinárodního tanečního festivalu. Hlavní soutěž, prestižní Evropský pohár v deseti tancích, vyhrál ruský pár Mstislav a Alena Kazakovi. Obhájili tak zlato z loňského roku.

I na konci další soutěže Mistrovství Evropy v showdance (kategoriích latinsko-americké a standardní tance) se pokaždé hrála ruská hymna. V latině zvítězila dvojice Anton Aldaev a Natalia Polukhina. Diváky si získala svými tradičními zdobenými kostýmy, choreografií a tancem na populární píseň Kalinka. Ceny jim předala za Ústecký kraj Radmila Krastenicsová, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Přítomna byla také Drahomíra Miklošová, předsedkyně kontrolního výboru.

Ve standardních tancích byla podle poroty nejlepší dvojice Dmitry Pleshkov a Anastazia Kulbeda. Na 6. místě se umístila nejlepší česká dvojice Vít Domorád a Simona Tejcová. Náladu si spravili na Mistrovství ČR Showdance Standard, kde zvítězili. V latině vyhrál pár František Kopecký a Petra Stehnová. Mistrovství ČR formací Standard zlaté medaile brali tanečníci z Tanečního klubu Chvaletice.

Letošním tanečním večerem provázala Kamila Tománková a herec a vítěz StarDance Pavel Kříž. Česká televize, jako každý rok, vytvořila ze soutěží dva záznamy, které odvysílá je tento týden.

Festival je pro svou výjimečnost zapsán do programu Rodinného stříbra Ústeckého kraje. „Děkujeme Ústeckému kraji za podporu a těšíme se již teď na příští rok, kdy se uskuteční jubilejní 50. ročník tanečního festivalu,“ uzavřel jeho ředitel Petr Barnat.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*