Dopravní policisté dostali nové vozidlo

Foto: policie.cz
  •  

Nové vozidlo určené pro kontroly komerční osobní a nákladní dopravy převzali tento týden policisté dálničního oddělení v Řehlovicích. Vozidlo s inovovanou technickou výbavou posílí výkon služby na silnicích a bude využíváno i na německých silnicích, v příhraničních oblastech Saska.

„Nově pořízený automobil umožňuje policistům díky zabudované technologii odhalování přestupkového jednání i sofistikované trestné činnosti. Součástí výbavy jsou mobilní váhy, které policisté využijí při podezření z přetížení auta. Technologie umožňují kontroly technického stavu a uložení nákladu. Policisté budou vůz využívat při kontrolách dodržování maximální doby řízení nebo dodržování doby jízdy a přestávek ze strany řidičů nákladních automobilů a autobusů. Volkswagen Crafter s inovativními prvky je využitelný také při hromadných dopravních nehodách – zejména pro potřeby řízení,“ popisuje Alena Bartošová, tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje.

Nový vůz v policejních barvách doplnil vybavení Dálničního oddělení Řehlovice a byl pořízen v rámci mezinárodního projektu Interreg V A „Mobilně a efektivně ve společném příhraničí“.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*