Napsali jste nám: Grand Prix v karate Ostrava

Foto: Ladislav Husák:
  •  

Za účasti osmi zahraničních státu hlavně z Ukrajiny, Polska a Slovenska proběhl velmi dobře obsazený dvoudenní turnaj  v karate Velká cena  Ostravy.

V sobotních kláních se nejvíce dařilo Martinu Drábkovi, který v pěti zápasech nenašel přemožitele a kategorii juniorů do 65 kg vyhrál. V juniorce, bez rozdílu vah, se po těžkých bojích dostal až do finále, kde podlehl jen díky vyčerpanosti ukrajinskému závodníkovi a obsadil druhé místo.

Vedlo se i Veronice Konášové v kategorii juniorek do 55 kg, prošla eliminacemi a až ve finále podlehla velmi dobře připravené závodnici z Ukrajiny 0:1.  Další medaile získali Dan Drábek v kategorii U21 a v seniorech do 70 kg  a Petr Podrábský v juniorech do 75 kg. Ve vyřazovacích bojích jednou zaváhali, ale v opravách již předvedli stoprocentní výkon a vybojovali bronzové medaile.  Bodovaná 7. místa získaly dorostenky Laura Husáková v Open a Julie Lindnerová ve váze nad 55 kg.

V neděli obsadily halu žákovské kategorie. Adam Šmejkal v ml. žácích -41 kg se velmi dobrým taktickým výkonem dostal až do vyřazovacích bojů, kde postupně porazil všechny soupeře z Ukrajiny,  Čech i Slovenska a získal třetí místo.

Poslední medailí cinkla Lenka Kovářová v kumite st. žákyň do 50 kg. V prvním zápase deklasovala soupeřku z Kesl Ryu 8:0, pak 2:0 závodnici z Trutnova, jen o postup do finále podlehla na praporky soupeřce ze Slovenska. V repasáži svůj zápas o bronz vyhrála. Další bodované místo získal Kimi Zita, st. žák -39 kg, který rychlými útoky postupoval v kategorii, bohužel o třetí místo pak zaváhal a již téměř vyhraný zápas nedotáhl do vítězného konce.

Josef Rajchert , VI.DAN Shotokan

Výsledky SKR SPORT UNION celkově:

Drábek Martin Jun -65kg  1. místo

Drábek Martin Jun Open   2. místo

Konášová Veronika Jun -55kg   2. místo

Drábek Dan sen -70kg  3. místo

Drábek Dan U21 -70kg  3. místo

Podrábský Petr Jun -75 kg  3. místo

Šmejkal Adam mlž -41kg   3. místo

Kovářová Lenka stž -50kg  3. místo

Kimi Zita stž -39kg   4. místo

Lindnerová Julie D +55kg    7. místo

Husáková Laura D Open 7. místo

Martin Drábek úspěšný ve dvou kategoriích kumite.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*