YMCA otevřela lukostřelecký klub u Sokola

  •  

Křesťanské sdružení mladých lidí YMCA zve děti i dospělé k pravidelné účasti zajímavé sportovní disciplíny, kterou je Lukostřelba. Klub je otevřen každý čtvrtek od 15 do 16 hod. v tělocvičně spolku Sokol.

Členský příspěvek na rok činí 1500,- Kč za osobu. Vybavení včetně luků, šípů a dalšího náčiní je pro členy klubu zdarma.

YMCA začala se spolkem Sokol spolupracovat od června tohoto roku přesunutím svého sídla do této nádherné historické budovy v centru města Ústí, do Tyršova domu. Se sokolem máme společné kořeny již od první republiky v osobnosti společného spoluzakladatele T. G. Masaryka.

Místní tělocvičnu chceme v budoucnu využívat k dalším aktivitám a společenským akcím. Rádi bychom, aby ústecká veřejnost znala více o spolcích, které fungovali za první republiky, tedy od roku 1919 až po rok 1939, resp. 1948, kdy činnost všech těchto spolků násilně ukončili komunisté. Některé byly znovu obnoveny pro roku 1968, jiné až po sametové revoluci. vysvětluje Pavel Hušek jr. – ředitel ústecké YMCA.

Lukostřelba je aktivita méně fyzicky náročná. Děti se naučí, jak se s lukem bezpečně zachází, ale také soustředění, uvolněnosti i disciplíně. Klub se bude zabývat různými technikami střelby z luku o základů. Lukostřelecký klub povede zkušený vedoucí společně s asistentem. Účast rodičů prarodičů je vítána, mohou se přímo zapojit jako členové klubu, nebo docházet jako diváci.

Pavel Hušek

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*