Město musí za sektorové centrum zaplatit 32 milionů

  •  

Desítky milionů za ruinu před lety zbouranou, má podle rozhodnutí soudu zaplatit společnosti PK Real město Ústí nad Labem. Město spor o sektorové centrum prohrálo a musí zaplatit 32,1 milionů korun. Ústí sice uspělo s odkladem platby, ale Nejvyšší soud dovolání nakonec zamítl. Radní už podle mluvčí magistrátu Romany Macové schválili zaplacení peněz.

Částka 32,1 milionů zahrnuje původní platbu, úroky a soudní náklady. Peníze na platbu už loni v prosinci zastupitelé připravili z rezerv a podílu na zisku tepelného hospodářství a odpadové firmy AVE.

Případ mezi městem a PK Real existuje už od roku 1994. V té době mezi sebou podepsaly kupní smlouvu na rozestavěné centrum za 40 milionů korun. Firma ale zaplatila jen polovinu kupní ceny. Město se proto o vlastnictví sektorového centra soudilo. Krajský soud v roce 2008 rozhodnul, že tehdy už ruina patřila městu. Radnice ji poté nechala zbourat a na jejím místě vybudovala hřiště.

Společnost PK Real se posléze obrátila na soud, aby se domohla vrácení části kupní ceny. Na účet města společnost v roce 1994 složila 19,5 milionu korun. Ústecký okresní soud v roce 2014 firmě vyhověl a uložil městu, aby zaplatilo 28,8 milionu. Krajský soud ale o několik měsíců později při odvolání zamítl žalobu jako nedůvodnou. Společnost PK REAL skončila v likvidaci, domáhala se vyplacené částky zpět a loni v listopadu jí Nejvyšší soud dal za pravdu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*