Peníze pro obvody, investice, dotace, příjmy. Ústí pracuje na rozpočtu

  •  

Schválení rozpočtu pro rok 2019 bude asi nejdůležitějším bodem prosincového zastupitelstva.  V současné době na rozpočtu pracuje nové vedení města. „Základní rysy rozpočtu jsme se snažili připravit podle dostupných podkladů již před volbami, ale zbývá ještě hodně práce, než se vše projedná a doladí,“ uvedla náměstkyně primátora Věra Nechybová.

Primátor Petr Nedvědický dodává: „Máme na co navázat. Teď je potřeba zejména upřesnit, jaké mohou být příjmy města a podle toho nastavit výdaje, rozpočet konstruujeme jako vyrovnaný.“

Mezi hlavní priority patří investice do majetku města, například dostavba plaveckého areálu na Klíši, ale také opravy škol a školek nebo opravy komunikací. „Důležitou roli hraje zajištění MHD, svozu a likvidace odpadů a další služby. Myslíme samozřejmě na dotace pro kulturu a sport a pro sociální sféru. O financování budeme jednat také s obvody,“ poznamenal Petr Nedvědický.

Rozpočet by měl být předložen zastupitelstvu ke schválení na příštím jednání 17. prosince. Do té doby musí být projednán s jednotlivými odbory magistrátu, zástupci městských obvodů i ve finančním výboru. Ještě před zastupitelstvem chce k jeho podobě primátor svolat schůzku všech zastupitelů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*