TIP PRO VÁS: Den s první republikou

Foto: usti-nad-labem.cz
  •  

Ústí oslaví 100. výročí vzniku ČSR akcí Den s první republikou na Lidickém náměstí. V úterý 11. prosince se můžete těšit na Panoptikum pana Vrány, žongléra Miloše, medvědáře Edu, cirkus Berto, staročeskou kapela Těžká pára nebo tematický fotokoutek. Chybět nebudou soutěžní stanoviště pro děti, kde po splnění úkolu získají pěkný dárek.

Hlad zaženete v dobové kuchyni, která bude otevřena již od 11:00 hodin. „Nechte se zlákat chutí a vůní pokrmů jako je sedlácká polévka, šoulet, pohanková kaše sladká, masová placka s pohankou a salátem, maso na klacku,“ přibližuje prvorepublikové občerstvení mluvčí magistrátu Romana Macová.

U příležitosti těchto oslav byly vydány napodobeniny tzv. nouzových bankovek, které v roce 1918 vydalo Ústí nad Labem. Tyto bankovky získáte jako dárek při konzumaci jídel z dobové kuchyně a obdrží je děti na soutěžních stanovištích. Kromě této akce bankovky dostanete při nákupu v Informačním středisku města Ústí nad Labem, v ústeckém muzeu a při koupi speciálně uvařeného piva Ústecká 11 – T. G. M v restauraci Na Rychtě.

Program:

13:00 slavnostní zahájení

15:30 křest a představení publikací vydaných k 100. výročí

16:30 oceňování literární soutěže ve spolupráci s DDM Ústí nad Labem

17:30 průvod městem a slavnostní odhalení pamětní desky v ulici Hrnčířská

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*