Lea Šteflíčková: Ústečanka právě míří na soutěž Miss Universe

  •  

Ústecká rodačka, sympatická brunetka Lea Šteflíčková získala titul Česká Miss 2018 a zároveň možnost reprezentovat naši republiku na nejprestižnější světové soutěži krásy Miss Universe, která se koná v letošním roce 17. prosince v Thajsku. Lea, která se modelingu věnuje od třinácti let, vybojovala korunku pro nejkrásnější dívku ve svých dvaceti letech.

Jaký to byl pocit, když jste se dozvěděla, že jste vyhrála titul Česká miss?

Byl to naprosto nepopsatelný moment! Ze začátku mi to moc nedocházelo a nemohla jsem tomu sama uvěřit. Trvalo mi asi dva dny, než mi to opravdu došlo, že jsem vyhrála zrovna já. Teď už v pohodě a jsem za to nesmírně šťastná.

A proč si myslíte, že jste vyhrála zrovna vy?

Tohle sice není otázka úplně pro mě. Ale řekla bych, že je to tím, že jsem svá, bláznivá, ale taky vím, kdy se to úplně nehodí a je potřeba zvážnět. Vím, kdy je potřeba vystupovat na úrovni. Navíc jsem oproti ostatním zvyklá na život plný cestování a mám i nějaké zkušenosti. Už jako malá jsem fotila reklamu, ve třinácti jsem začala s modelingem, ve čtrnácti už jsem dělala modeling v Japonsku a od šestnácti mám zakázky i v dalších zemích světa.

Co pro vás bylo na cestě soutěží nejtěžší?

Úplně nejtěžší pro mě bylo překonání kurzu přežití. Jinak jsem soutěž zvládla naprosto v pohodě, dá se říct výborně!

Změnilo vám vítězství výrazně život?

To ano, v nějakých věcech určitě. Navíc věřím, že získám nové zkušenosti a třeba poznám i nové lidi. Jsem za tuhle možnost a za tuhle příležitost hrozně ráda. Také jsem se díky vítězství v České miss 2018 stala tváří světově známé kosmetické značky Juliette Armand.

Myslíte si, že být krásná je vždy výhodou, nebo naopak existují situace, kdy to není úplně pozitivum? Setkala jste se tím někdy?

Vážně si myslím, že krása není vždy výhodou. Nejvíc záleží na tom, jaký člověk je. Jakou má povahu, jak na lidi působí, jak vystupuje. Na tom krása ničemu nepomůže.

Pomohl vám titul Česká miss při práci?

Být Českou Miss byl můj sen a jsem šťastná, že se mi toho podařilo dosáhnout. Při práci mi titul pomohl určitě. Dosud jsem pracovala jenom v zahraničí, ale teď se mi otevřely dveře také u nás v České republice. A jsem za to moc ráda.

Kdybyste se měla rozhodnout dnes, po všech zkušenostech, které jste získala. Přihlásila byste se do soutěže znovu?

Určitě ano, za ty zkušenosti to stojí.

Co byste poradila dívkám, které chtějí usilovat o titul České Miss?

Hlavně aby byly samy sebou a věřily si! Důležité je být cílevědomá. Pokud něco chci, udělám pro to maximum. Jsem člověk, který musí pracovat i na svém sebevědomí, ale nebojím se výzev, které mi život přichystá.

Od jakého věku se modelingu věnujete?

S modelingem jsem začala ve svých třinácti letech. A svou první delší cestu do zahraničí jsem absolvovala už ve čtrnácti letech, to jsem letěla pracovat do Japonska. Celá rodina mě v modelingu podporuje. Pracovala jsem už i v Turecku, Thajsku, Itálii nebo Rakousku.

A čeho byste jako modelka chtěla dosáhnout?

Samozřejmě další meta je teď prosincová účast na soutěži Miss Universe, kde bych se chtěla umístit, co nejlépe to půjde. A co se týče modelingu? Mým snem je prosadit se také v Americe.

Máte mezi modelkami nějaký vzor?

Myslím si, že každá z nás má mezi modelkami nějaký vzor. Mezi mé vzory například patří Daniela Peštová nebo Gigi Hadid.

Měla byste pro naše čtenářky nějaký „tajný“ tip na to, jak vypadat skvěle? Nějaký přípravek, o němž víte, že dokáže zázraky?

Já zatím můžu poradit jen jedno. A to je jíst zdravě a snažit se věnovat cvičení.

Sledujete módní trendy a řídíte se jimi?

Módní trendy samozřejmě sleduji ráda, ale že bych se jimi slepě řídila, tak to určitě ne. Vždy to musí sedět hlavně mně.

Trochu soukromí. Stává se, že miss po zisku korunky vymění partnera…

Tak tuhle otázku dostávám opravdu velice často. To, že se mi podaří zvítězit v soutěži Miss, přeci neznamená, že musím automaticky vyměnit partnera. Ale je jasné, že sám život to může změnit.

Co děláte dnes? Připravujete nějaké projekty?

Hlavně teď se připravuji na světovou soutěž Miss Universe, na kterou odlétám koncem listopadu do Thajska. A po soutěži bych chtěla začít s novým projektem. Co to však bude, je zatím tajemstvím.

A co plány do budoucna? Neplánujete třeba kariéru v zahraničí?

Prozatím plánuji zůstat tady v Česku, ale kdo ví, třeba se to po novém roce změní a odletím někam do ciziny.

Jste ústecká rodačka, jak často a za kým se sem vracíte?

Mám rodinu, za kterou do Ústí nad Labem jezdím. A snažím se sem jezdit opravdu co nejčastěji.

Máte v Ústí oblíbená místa, kam ráda chodíte?

V Ústí nad Labem jsem prožila celé své dětství, v Ústí jsem vyrůstala. Nejraději mám blízké okolí. Ústeckou přírodu, konkrétně hrad Střekov a dominantu města, Větruši. Ale také si rád zajdu do obchodního centra Forum do kina.

Blíží se Vánoce, jak je slavíte? A co byste popřála čtenářům ŽÍT Ústí do roku 2019?

Všem čtenářům bych chtěla popřát  veselé  Vánoce a vše nejlepší do nového roku 2019. Protože 29. listopadu odlétám na Miss Universe a ze soutěže se vracím těsně před Vánocemi, tak jako každý rok budu vše nakupovat na poslední chvíli. Vánoční výzdobu jsem už začala, abych alespoň něco málo měla hotové. Vánoce budu slavit jako každý rok s rodinou. Tento svátek mám nejraději, protože ho mohu strávit se svými nejbližšími. Na tomto období se mi líbí atmosféra, pohoda, klid a samozřejmě cukroví a pohádky! Ale nevadí mi ani vánoční nákupy.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*