Krajská zdravotní zaměstnancům přidá bezmála deset procent

  •  

Krajská zdravotní v příštím roce zvýší platy zaměstnanců oproti letošnímu roku o 9,7 procenta. Dočkají se již od ledna. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti, pod kterou spadá pět nemocnic v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostu a Chomutově patřících Ústeckému kraji.

„Změny v odměňování se soustředí především na nelékařský zdravotnický personál. Vycházejí ze schváleného nařízení vlády a úhrad za zdravotní péči pro příští rok a rozšiřují systém stabilizačních příplatku. Například u všeobecných sester v třísměnném nepřetržitém provozu se zvyšují na 7000 Kč měsíčně. Navýšení mezd se dočkají také sanitáři a ošetřovatelé v nepřetržitém směnném provozu, a to o 2000 Kč, fyzioterapeuti, ergoterapeuti a sálové sestry si polepší o 4000 Kč a sestry v jednosměnném provozu získají příplatek 1500 Kč. Změny v odměňování zahrnují také nárůst minimální mzdy a souvisejících příplatků,“ vyjmenoval změny v odměňování předseda představenstva Jiří Novák.

Představenstvo projednalo a schválilo finanční plán společnosti pro rok 2019, který tyto změny v odměňování zaměstnanců zahrnuje, a který počítá s meziročním nárůstem osobních nákladů o 392 milionů korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*