Ministr kultury navštívil Ústí

Foto: usti-nad-labem.cz
  •  

Ministr kultury České republiky Antonín Staněk navštívil v úterý Ústí nad Labem a zúčastnil se jednání správní rady Collegia Bohemica. Ředitel společnosti Petr Koura ministra informoval o postupu přípravy expozice, která by měla být zpřístupněna v letošním roce. Společnost má problém, aby prostředky uvolněné vládou na expozici „Naši Němci“mohla využít také provozní účely.

Ministr slíbil, že provozní otázky spojené s fungováním společnosti prověří. „Nemá smysl se zabývat tím, co bylo, ale tím, co můžeme udělat pro to, aby se věci daly do pohybu. Z dnešního jednání máme několik úkolů a budeme je řešit,“ poznamenal Antonín Staněk

Návštěvu ministra iniciovala poslankyně Eva Fialová, která je členkou rady města. Připomněla, že hlavním zdrojem financování Collegia Bohemica je od jeho založení právě město Ústí nad Labem. Primátor Petr Nedvědický potvrdil, že město bude společnost podporovat i v příštích letech.

V rámci návštěvy si ministr prohlédl výstavu „Schichtova epopej“, které je právě instalovaná v Muzeu města Ústí nad Labem. Výstavou ho provedl ředitel muzea Václav Houfek, který ministra stručně seznámil také s historií ústeckého muzea a jeho budovy, v rámci které se s podporou Ministerstva kultury ČR připravuje nová historická expozice „Naši Němci“.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*