Žáci ze základky v Předlicích se setkali s univerzitními „strojaři“

  •  

Fakulta strojního inženýrství ústecké univerzity (FSI) přivítala žáky osmého a devátého ročníku ZŠ Předlice z Ústí nad Labem. Vědečtí pracovníci FSI pořádali pro tyto žáky prohlídku laboratoří.

„Již v minulosti jsme slýchávali názory od zástupců základních a středních škol, že by se měla na základní školy vrátit výuka v podobě dílen, a to z důvodu navýšení zájmu o technické obory jak na středních školách, tak i na univerzitách,“ uvádí děkan FSI Štefan Michna.

FSI pozvala žáky osmých a devátých tříd ZŠ Předlice na exkurzi po fakultních laboratořích. Tato základní škola již několik let realizuje výuku v podobě dílen, kde se žáci učí řemeslům se dřevem, v minulosti to byly například i kovy.

„Rádi bychom zvýšili zájem mladých lidí studovat technické obory na UJEP v Ústí nad Labem, proto se zaměřujeme také na ty žáky základních škol, kteří již byli seznámeni s prací v dílnách,“ dodává děkan FSI.

Do budoucna bude tedy Fakulta strojního inženýrství UJEP cílit svými propagačními a vzdělávacími aktivitami nejen na střední školy, ale také na základní školy, které jsou vybaveny dílnami.

UJEP Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*