Masopust přilákal na dvě tisícovky návštěvníků

  •  

Lidé z Ústí nad Labem i okolí si o uplynulém víkendu užili už druhý ročník Ústeckého masopustu. Živá kapela na chůdách a vystoupení mažoretek z Domu dětí a mládeže celou akci zahájili. Všichni mohli ochutnat svařené víno, čaj nebo koláčky.

V 11:00 vyrazil masopustní průvod, vedený dvěma medvědy, do Ústeckého podzemí, kde byly připraveny zabijačkové hody a doprovodný program. Zde nejprve proběhlo tradiční věšení basy, které provedl Mistr popravčí. Pak už se hlavně děti mohly seznámit se zvířátky z Adélčina dvorečku, svézt se na historickém kolotoči nebo si vyzkoušet střelbu z luku na terč. Největší odvážlivci si přišli zatančit s medvědem a dalšími zvířátky.

Nechybělo oblíbené losování o ceny, kde se rozdávalo na 30 krásných dárků. Vylosovaní si odnesli zajímavé knihy o Českém středohoří, flash disk, prací sadu Jelen nebo pivo Březňák. Hlavní cenou však byla vepřová hlava, která připadla šťastné výherkyni.

„Zájem Ústečanů byl veliký. Celého programu se zúčastnilo na 2000 lidí, mezi kterými byl i primátor města Ústí nad Labem. Návštěvníci odcházeli nejen se skvělými zážitky, ale i se spoustou zabíjačkových dobrot,“ doplnila mluvčí magistrátu Romana Macová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*