Dítě do první třídy zapíšete nově elektronicky

ilustr. obr.
  •  

Letos poprvé budou rodiče ústeckých dětí podávat žádost o zápis do prvních tříd základních škol elektronicky. Tento systém slibuje zjednodušení pro rodiče i ředitele škol. Díky tomu odpadnou i dlouhé fronty před vybranými školami.

„Vydávání přihlášek systémem probíhá do 9. dubna. Přihlášku je možno vyplnit elektronicky na adrese: http://zapiszs.usti-nad-labem.cz. Systém provede rodiče vyplněním přihlášky, kterou si v závěru vytisknou. Ve školách budou počítače, které rodiče můžou také využít k vyplnění přihlášky. Další možnost je na magistrátě na odboru městských organizací a školství ve 2. patře, dveře č. 215,“ přibližuje mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová  a dodává, že na webových stránkách zápisu jsou i informace o počtech volných míst na školách.

Spádovost garantuje dítěti umístění v dané základní škole, ale nebrání rodičům přihlásit své dítě i do jiné školy. Do té bude dítě přijato, ale až po přijetí dětí ze spádového obvodu. Díky elektronickému zápisu bude průběh přijímacího řízení a výsledné umístění pro rodiče přístupné online. Dítě je možné přihlásit i do více škol. Do každé z nich je však nutné dostavit se osobně a odevzdat žádost v papírové podobě.

Samotný zápis do základní školy bude probíhat 9. dubna od 13:00 do 18:00. Rodiče potřebují s sebou řádně vyplněnou přihlášku, rodný list dítěte a občanský průkaz. V případě, že rodiče budou žádat o odklad povinné školní docházky, tak musí doložit vyjádření školského poradenského zařízení a odborného lékaře.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*