FOTO, VIDEO: Začala demolice Konírny, do dvou let tu bude nový zimák

Foto: Klára Suchomelová
  •  

Proslulá sportovní hala Konírna, kde se hrávaly míčové sporty a později badminton, už vedle zimního stadionu nestojí. Bourací stroje a bagry prostor připravují pro výstavbu nové haly s ledovou plochou.

Podle ústeckého magistrátu je objekt ve špatném stavu a expertní posudek z roku 2014 doporučil zvážit odstranění budovy

Podle ústeckého magistrátu je objekt „Konírny“ ve špatném stavu a expertní posudek z roku 2014 doporučil zvážit odstranění budovy. Demolici provádí firma PB SCOM a přijde na 3 623 560,- Kč včetně DPH. V ceně je například odpojení sítí, odstrojení a likvidace azbestu, kompletní demolice, likvidace nebo nové oplocení. Po odstranění azbestu začala samotná demolice konírny.

„Demolice začala 7. března. V současnosti je hlavní konstrukce zdemolovaná a probíhá třídění odpadů a odvozy na skládky. Po roztřídění a odvozu sutě bude následovat demolice betonových podlah a patek, terénní úpravy a výstavba nového oplocení,“ říká Roman Tureček, vedoucí úseku demolic a HTÚ z firmy PB SCOM a dodává: „Hotovo by mělo být nejpozději do 8. června, ale rádi bychom zakázku předali do konce dubna.“

Ústečané se tak do dvou let mohou těšit na halu s ledovou plochou nové generace. Postaví ji zhruba za sto milionů korun společnost Padok Icerink. „Halu plánujeme zprovoznit do dvou let. První rok chceme získat stavební povolení a druhý rok stavět. Stavba vznikne na městském pozemku, který si budeme dlouhodobě pronajímat od města,“ řekl jeden ze spolumajitelů investiční společnosti PADOK Petr Novotný.

Současný zimní stadion je přetížený nejen sportovními kluby, ale i kulturními akcemi. Nová hala nabídne návštěvníkům ledovou plochu nové generace propojenou přímo se stávajícím zimním stadionem, která bude sloužit hokejistům i krasobruslařům, počítá se i s mládeží a dospělými amatéry. Společnost Padok už jednu halu s kluzištěm postavila, a to v pražských Strašnicích. Hlavním partnerem projektu se stala společnost ŠKODA AUTO.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*