Kolem Milešovky jsou nové ptačí budky

  •  

Víkendové věšení budek pro sovy kolem Milešovky se povedlo.Sešla se spousta fajn lidí, kteří mají zájem o přírodu, včetně těch nejmenších, co si svůj vztah k životnímu prostředí teprve vytvářejí a každý kontakt s živou přírodou je pro ně víc než důležitý.

Na začátku se děti pomazlily s kunou Beruškou a potom jsme se pustili do díla. V klidu, bez spěchu užívajíce si předjarního lesa a víkendové soboty jsme udělali spoustu práce. Na vytipovaná, klidná místa jsme vyvěsili několik sovníků hlavně pro puštíka obecného, který je zde rád a hojně obsazuje jako náhradu za málo četné dutiny ve starých doupných stromech.

Pomohli jsme trochu vyřešit bytovou soví krizi. Hrdinou dne byl litoměřický skaut zvaný Silvestr, který se pohyboval v korunách stromů za pomoci lezecké techniky a výsuvného žebříku jako veverka. My ostatní jsme dělali pomocné práce a zkušeně radili.

Viděli jsme kus krásné přírody v Českém středohoří, potkali jsme tlupu divočáků, objevili nové hnízdo černých čápů( objevitelem byl Honza Hrkal) a nakonec jsme si opekli u Pálče nad táborákem tradiční buřty.

Daniel Pitek, Středohoří sobě


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*