Kulturní tip Vladimíra Cettla

  •  

V březnu jsme v ústeckém muzeu otevřeli novou výstavu „Trpaslíci“, která znovu připomíná tento fenomén od pravěku až po současnost v mnoha historických a společenských aspektech. Výstava neskrývavě cílí na dětské publikum, ale připomíná i historii zdejší firmy Mareš, která kdysi produkovala dnes už slavné a velmi ceněné trpaslíky do celého světa.

Dále v muzeu stále běží v tuto chvíli asi nejambicióznější a výtvarně pojatá výstava „Schichtova epopej“, kterou rozšíříme o časosběrnou reportáž muzejního fotografa Jiřího Preclíka. Soubor fotografií má název „Schichtovka dnes“ a na vernisáž můžete zavítat 21. března od 17 hodin.

Naši kolegové z Galerie Hraničář nabízí výstavu“Sluneční město“, která z určitých dobových fragmentů, ale  i z děl současných autorů,přináší pohled na architektonické dědictví Ústí z éry budování socialismu. A svůj tip bych rád uzavřel něčím z jiného soudku.

Činoherní studio na konec března zařadilo sérii představení Shakespearovy ságy „Jindřich VI.“ V jednom předplatném můžete zavítat na tři díly představení od 23. do 25. března a k tomu i na  představení Spolku Kašpar „Richard III.“ v hlavní roli s Janem Potměšilem, které cyklus uzavře 27. března. Všechna zmiňovaná představení začínají v 19 hodin. Ať už vyrazíte za kulturou nebo někam za sportem, všem přeji příjemný příchod jara!

Vladimír Cettl, Muzeum města Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*