Velvyslanec USA navštívil univerzitu, magistrát i Předlice

Foto: usti-nad-labem.cz
  •  

Velvyslanec Spojených států dnes navštívil Ústí nad Labem. Stephen B. King jednal s vedením města, diskutoval se studenty univezity i se zástupci neziskových organizací.

Návštěva začala v aule Univerzity J. E. Purkyně, kde se velvyslanec setkal se studenty. V Barka kafe se Steve B. King seznámil s projektem, který pomáhá handicapovaným zapojit se do společnosti.

Na magistrátě přivítala velvyslance první náměstkyně primátora Věra Nechybová spolu s náměstky Tomášem Vlachem, Pavlem Tošovským a Michalem Ševcovicem. Došlo i na diskuzi týkající se investičních příležití ve městě. „Předáme velvyslanectví materiály o možnostech investování a také podpoříme akce, které ambasáda bude pořádat v Ústí nad Labem,“ řekl Tomáš Vlach. S nímž si velvyslanec S. B. King prohlédl i Předlice, kde jsou vážné sociální problémy.

Po jednání s vedením města velvyslanec řekl: „Nechci být jen jedním z řady velvyslanců, kteří přijedou město navštívit, ale zajímám se, jak bych mohl pomoci. Z našeho jednání vyšlo několik návrhů v sociální i podnikatelské oblasti, při jejichž realizaci bych mohl přispět,“ uvedl S. B. King a zmínil se i o svém slavném jmenovci spisovateli Stephenu Kingovi. „Ne, nejsme příbuzní. Ale já jsem starší, takže on má vlastně jméno po mně.“


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*