Ústí investuje do cyklistů a cykloturistiky 4 miliony

  •  

Ústečtí radní spojili a navýšili peněžní prostředky pro znatelnou podporu rozvoje cyklistiky, cykloturismu a zázemí pro obyvatele, používající kolo jako běžný dopravní prostředek.

Svým „ano“ rozpočtovému opatření odboru dopravy a majetku uvolnili pro osm akcí, zvyšujících komfort cyklistické dopravě a sportu na Ústecku, čtyři miliony korun.

„Díky zlepšenému hospodaření města v loňském roce jsme mohli na rozvoj cyklistiky uvolnit volné finanční prostředky a podívat se na cyklistiku ve městě komplexněji,“ řekl radní Pavel Dlouhý.

Největší část finančních prostředků, 3 100 000 korun, radní směřují na jednu z etap propojení Labské a Krušnohorské cyklotrasy, vedoucí podél Klíšského potoka za fotbalovým stadionem a stánkem hokejistů. Na projekční a strategickou přípravu, přesněji na klíčové části cyklogenerelu, kterým se definuje přístup města k cyklistům v rámci dopravního plánování, je vyčleněno 525 tisíc korun. Rovných sto tisíc korun město uvolní na originální cyklostojan u hlavního vlakového nádraží a stejnou částku na cyklopoint o pár desítek metrů dále, v Zanádraží, kde vedle obchodů bude sloužit úschovna kol, servis kol a sprchy pro splavené cyklisty. Částky třicet pět až padesát tisíc korun získají pořadatelé cyklistických akcí Víkend na Miladě, Do práce na kole – kdy na kola usednou i magistrátní úředníci – a Týden mobility.

Radní města přidali do seznamu finančních podpor i symbolický akt ocenění špičkových sportovců, medailistů světových šampionátů v různých druzích cyklistického sportu. Po deseti tisících korunách získají Michal Měchura, Lukáš Měchura, Simona Jirková, Cyril Živný a Eliška Šulcová.

„To nejsou dary, ale symbolická podpora výjimečných sportovců, kteří svými výkony a přístupem k tréninku ovlivňují i zájem mladých lidí o sport a cyklistiku,“ dodal radní Dlouhý.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*