Soudní spor o Mariánský most nekončí

  •  

Město Ústí nad Labem stále vede se stavitelem, Hutními montážemi Ostrava, soudní spor.  Ten trvá už 20 let. Spor o doplatek stavby Mariánského mostu se i s úroky pohybuje kolem miliardy korun.

„Hutní montáže městu poslali nabídku na mimosoudní vyrovnání na částku 537 milionů korun, my jsme však měli představu v řádech desítek milionů korun. V tomto okamžiku rada přijala usnesení, že s tím byla seznámena, ale s takto vysokou částkou nemůže souhlasit,“ říká náměstkyně primátora Věra Nechybová.

Firma Hutní montáže podala loni v prosinci návrh na mimosoudní vyrovnání. Navrhovaná částka 537 milionů korun neodpovídala finančním možnostem města, které uvažovalo o částce ve výši 90 milionů. Společnost Hutní montáže chtěla slevit na částku 430 milionů korun, s tím však radní nesouhlasili a soudní spor bude i nadále pokračovat.

Mariánský most byl otevřen 30. července 1998 a stál 750 milionů korun. Celková délka mostu je 179 metrů, pylony jsou vysoké 60 metrů. Váha mostu je 3 500 tun. Konstrukce je částečně betonová, částečně ocelová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*