Sportovní den rektora 2019

  •  

Jednatřicet sportovních aktivit, to je Sportovní den rektora. Startuje 10. 4. 2019 a nabízí studentům i pracovníkům univerzity sportování o medaile nebo jenom pro radost!

Už 10. dubna se koná pod záštitou rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, doc. Martina Baleje, Sportovní den rektora. Je určen pro studenty a zaměstnance UJEP i partnery univerzity, kteří rádi využijí možnosti si zasportovat.

„Snažím se na univerzitě posilovat a podporovat sportovní aktivity. V roce 2016 jsem proto obnovil tradici pořádání Sportovního dne rektora,“ říká Martin Balej. „Účast studentů jsem opět podpořil udělením rektorského volna a věřím, že studenti i zaměstnanci akci chápou jako vynikající prostředek k utužování dobrých vztahů a navazování neformálních kontaktů napříč univerzitou,“ doplňuje rektor.

Akci připravuje tradičně katedra tělesné výchovy a sportu pedagogické fakulty. „Sportovní aktivity budou odstartovány v 8:30 h a poběží do odpoledních hodit na sportovištích i v tělocvičnách UJEP, ale také v přilehlých pronajatých prostorech,“ říká jeden z hlavních organizátorů Mgr. Jan Kresta z KTVS PF.

Ve Sportovní hale PF UJEP se od 8:30 h rozběhnou streetballové a badmintonové turnaje, v 11:30 h je vystřídá tanec s Honzou Onderem nebo box s Lukášem konečným a Fabianou Bytyqi. V 10:45 h se na horolezeckou stěnu vyšvihnou první lezci pod dohledem zkušených profesionálů katedry tělesné výchovy a sportu.

Ve zbrusu renovované posilovně bude od 9:00 h probíhat šerm a silový trojboj (vzpírání, posilování), v 11:00 h je vystřídá kondiční posilování, tzv. kruháč.

V úpolovém sále zahájí den veslování a v 11:30 h zde odstartuje turnaj ve stolním tenisu. Učebny na ochozu budou využity pro eSports, tedy sportování ve virtuální realitě.

V permanenci budu i obě sportovní laboratoře. V „jedničce“ se zaměří na sportovní diagnostiku (kompletní funkční zátěžové vyšetření) a ve „dvojce“ na měření tělesného složení, diagnostiku klenby nohy – footscan či měření tlaku.

Obsazena budou také venkovní sportoviště. Na „pískovém“ hřišti proběhne od 12:00 h beachvolejbalový turnaj, vedle vchodu do sportovní haly bude natažena slack line, od 10:00 h zde bude rozehrán KUBB, což je stará, údaje vikingská, venkovní společenská hra pro dvě družstva o 1 až 6 členech. Na umělé trávě se zase bude od 9:30 h provozovat Woodkopf, ke kterému je sice zapotřebí mít k dispozici pouze dvě fošny, klade však vysoké nároky na balanc a vyrovnanou osobnost.

Gymnastická tělocvična PF má připraven program, kde se od 9:00 h cca po hodině vystřídají jóga, posilování s pomůckami, cvičení na pěnových válcích, body attack, aerobic a latino dance.

V propůjčených prostorech v tělocvičně SPŠ Resslova se od 9:00 h rozehraje volejbalový turnaj, který v 11:30 h vystřídá florbal. Na hřišti FZŠ České mládeže se bude od 9:00 h hrát mikrofutsal  a od 10:00 h zde bude možné si nechat změřit střelbu míčem radarem.  V plaveckém bazénu na Klíši se budou moci UJEPáci věnovat od 8:00 h plavání a také freedivingu.

Sportovní den rektora nabídne také aktivity mimo Kampus UJEP. Jsou připraveny cyklo výlet, „výběh“ s ukázkou správné techniky běhu, orientační běh na Střižák a vlastivědná výprava.

Součástí Sportovního dne rektora bude také slavnostní otevření renovovaných prostor Sportovní haly PF UJEP a posilovny UJEP. Uskuteční se v již zmíněné hale od 15:00 h a bude mu předcházet od 14:30 h veslařská exhibice, o kterou se postarají hráči profesionálních ústeckých týmů: fotbalisté z FK Ústí nad Labem, basketbalisté z BK Sluneta a hokejisté z HC Slovan. Soutěžit budou spolu se zástupci univerzity.

Po slavnostním otevření proběhne prohlídka rekonstruované posilovny, kde si budou moci zájemci okamžitě zasportovat a spálit přebytečné kalorie či vyladit energii. Zároveň po oficiálním zahájení odstartuje ve sportovní hale oblíbená a na UJEP již tradiční soutěž Přehlídka pohybových skladeb, kterou lze taktéž vřele doporučit.

Sportovní den rektora se protáhne! V 50baru, kolem něj a později i v koridoru pedagogické fakulty bude totiž od 17:00 h probíhat Afterparty, kterou organizuje Studentská unie UJEP.

Podrobný program, propozice a video pozvánky naleznete na:

https://www.pf.ujep.cz/cs/sportovni-den


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*