Úspěch ústeckých karatistů na Národním poháru mládeže

  •  

Česká federace tradičního karate Fudokan Shotokan uspořádala tuto neděli druhé kolo Národního poháru v karate mládeže. Jeho součástí byl i Pohár nadějí pro mladé začínající karatisty.

Na 200 soutěžících z Olomouce, Prahy, Brna a ostatních středisek karate zápolilo v pěti disciplínách tradičního karate. Na programu byly nejen kata jednotlivců a týmů, ale i kihonkumite,kihonipponkumite a jyu ippon kumite. Do soutěže se přihlásil i Shotokan Klub Rajchert SPORT UNION se svými 37 závodníky a odjížděl jako absolutní vítěz soutěže se 43 medailemi.

Členům ústecko/lovosického klubu se podařilo vybojoval 18 zlatých, 9 stříbrných a 16 bronzových medailí. „Nastupovali jsme jen ve třech disciplínách, protože nám nejlépe sedí. Vyhrávali jsme v bojových sestavách kata, kihon kumite základních technik a kata týmech. To jsou disciplíny na které se připravujeme“, řekl šéftrenér středisek Josef Rajchert, který volil pro tentokráte na soutěži roli kouče, aby vedl své závodníky.

V záplavě medailí se nejlépe prosadila, třemi zlatými medailemi, Iveta Vondráková (kata, kihon, kata tým) a dále se dvěma medailemi závodníci Adrian Grella (kata, kihon), Adéla Konůpková (kata, kihon). Výčet zlatých medailí doplňovali v kata jednotlivců akihonu závodníci M. Bázler, Anežka Čepičková, Adéla Čepičková, I. Grella, S. Kokhanina, S. Otranto, P. Severa a K. Zita.Se zlatou byly úspěšné i týmy kata mladších žákyň(I.Vondráková, Z.Vondráková, Pracnová), starších žáků(Peterka, Kendík, Vuong) a dorostenců (Zita, Pavel, Foriš).

„Tuto soutěž jsme zvolili v mezidobí soutěží Českého svazu karate, kdy dostali, vedle zkušených závodníků, šanci závodníci B-skupin. Dařilo se jim zejména v základních disciplínách karate, které je posouvají vpřed v jejich rozvoji“, ukončil komentář spokojený Rajchert.

Josef Rajchert, Sport Union Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*