Studentský Majáles. Kampus se letos promění v džungli

  •  

Už 3. května se v kampusu UJEP usídlí Studentský Majáles. Tradiční studentskou oslavu příchodu máje organizují již čtvrtým rokem samostatně čistě studenti zdejší univerzity. Je tady hudební festival na domácí půdě všech ústeckých studentů. Letošní ročník bude ve znamení džungle.

3. května se ve 13:00 h symbolicky otevřou brány univerzitního městečka, aby hostilo Studentský Majáles. Festival odstartuje rapperka a zpěvačka Hellwana, která svůj talent předvede v 15:00 h. Do té doby si návštěvníci budou moci užít spousty her a soutěží nebo si pochutnají na chlazeném cideru od Joker Cider, pivu od Resslovky či burgeru od Tortuga Bay.

Program
Později vystoupí kapely Lusky nebo Noisy Pots. Poté stage ovládne mladý rapper Maniak z uznávaného labelu BiggBoss. O osmou hodinu večerní se postará Emma Smetana a Jordan Haj. Celý festival bude ve 22:00 h večer ukončen vystoupením DJky Black Angeliky.

Stánky
Festival nabídne hned několik stanovišť, kde si budou moct návštěvníci odpočinout. Samozřejmostí nabídky budou koutky s vodními dýmkami, stolní fotbálek nebo stánky s informacemi o univerzitní knihovně či ESN, největší evropské studentské organizaci. V májové rozjařenosti bude dokonce možné vstoupit do svazku manželského v majálesovém „kostele“. Již tradičně bude na place také stánek, kde získáte informace o vlastním stavu HIV.

„Novinkou budou i trochu netradiční stánky, např. MC ICE, kde budou připravovány letní koktejly, nebo Tatran bar, který koktejly vymění za různé druhy Tatranského čaje,“ zve na Studentský Majáles prezident Studentské unie UJEP Filip Matoušek.

Slavnostní průvod
Nedočkavci majálesových radovánek se budou moci již ve 12:15 h na Lidickém náměstí zapojit do slavnostního průvodu. Námětem k jejich kreativitě bude tento rok „džungle“. „Chceme tímto festivalem klasicky oslavit krásy studentského života i blížící se léto. Proto jsme se rozhodli zvolit téma, které probouzí fantazii, ať v podobě kostýmů, nebo třeba sloganů. Jedním takovým může být – Probuď v sobě zvíře!“ uzavírá pozvánku Filip Matoušek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*