FOTO: Běžecký závod Ústecký schod se povedl

  •  

Na jubilejní 45. ročník běžeckého závodu Ústecký schod přišlo téměř 100 běžců. V 10 hodin dopoledne odstartovaly svůj závod děti, kterým organizátoři připravili výběh do symbolických 45 schodů. V konkurenci třiceti dětí zvítězil Honza Škvor z Řehlovic a ústecká Lenka Konopová. Oba zvládli svou trasu pod 20 vteřin.

Po dětech následoval závod dospělých. Tradičních 101 schodů ovládl v čase 32:17 Michal Wildhaber, který reprezentoval Florbal Ústí. Nejrychlejší ženou byla s časem 37:45 Vendula Ryšavá z AC Česká Lípa.

Náročného výběhu do schodů se zúčastnila také boxerská skupina Lukáše Konečného v čele s mistryní světa Fabianou Bytyqi, Stanislavem Eschnerem a Tomášem Šálkem.

Každý účastník byl oceněn za svůj výkon medailí, kterou přímo v cíli předávaly za pořádající městský obvod Ústí nad Labem – město starostka Hana Štrymplová a místostarostka Marie Jakubcová. Nejlepší závodníci pak obdrželi také diplomy a malé drobnosti.

„Závodníci byli naprosto úžasní. Bylo vidět, že si závod všichni užili. Hlavně při závodě dětí vytvořili dospělí běžci podél trasy doslova elektrizující atmosféru. Skvělá akce a tímto moc děkuji městskému obvodu v čele s paní starostkou, že jsme mohli být součástí a pomoci s organizací. Navíc je fantastické, že se nám podařilo přilákat tolik lidí,“ dodal za pořadatelský tým Michal Neustupa.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*