Parkovací místa se pomalu rýsují

ilustr. obr.
  •  

Nejpalčivějším problémem obvodu Severní Terasa je nedostatek parkovacích míst. Radnice chce vybudovat více parkovacích ploch, snahu komplikuje špatný územní plán. Ten výstavbu nových parkovacích ploch ani rozšiřování stávajících neumožňuje.

Řešením by mohla být výstavba nových parkovacích domů a nadstavby stávajících parkovacích ploch. Blýská se ale na lepší časy. Radnice koupila pozemek na okraji Dobětic, kde by nová parkovací místa mohla vzniknout.

„Město dalo našemu obvodu 1,75 milionu korun na nákup pozemku. O tyto plochy mezi loukami a paneláky jsme stáli zhruba 20 let,“ říká starosta Jaroslav Šimanovský. Podle něho by obvod chtěl udělat propojku mezi dvěma souběžnými ulicemi Brandtova a Poláčkova. „Na konci Brandtovy ulice bychom chtěli otevřít takzvanou točnu a spojit ji s Poláčkovou ulicí. „Na vybudované komunikaci by byla možná další parkovací stání,“ vysvětlil starosta. Nyní jedná s příslušnými odbory magistrátu. Podle územního plánu jde o plochy smíšené obytné městské, kde je možné budovat nezbytnou dopravní infrastrukturu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*