Lanovka na Větruši zdražuje

  •  

Lanová dráha z obchodního centra Forum na Větruši od července podraží. Zatímco doposud stálo základní jízdné 18 korun a zpáteční 34 korun. Nově cestující zaplatí 25 korun a za zpáteční jízdné 45 korun. Ušetří jen rodiny s dětmi, kdy jízdné pro dva dospělé a dvě děti bude stát 120 korun, takže zaplatí o 12 korun méně, než tomu bylo dosud.

„Je potřeba podpořit rodiny s dětmi, proto zavádíme nový rodinný tarif. Tím se snažíme vybalancovat mírný nárůst jednotlivého jízdného,“ říká náměstek primátora Tomáš Vlach.

Důvodem zdražení, je nutnost vyrovnat finanční ztrátu, která provozem lanové dráhy dopravnímu podniku vznikla. „Za rok 2018 činila bezmála 1,6 milionu korun,“ upřesňuje mluvčí magistrátu Romana Macová.

Lanová dráha uveze 385 lidí za hodinu. Její výstavba stála 80 milionů korun a přes 61 milionů pokryla evropská dotace. Slavnostní zahájení zkušebního provozu se uskutečnilo 7. prosince 2010. Jedná se o nejdelší visutou lanovou dráhu v Česku bez samostatně stojících podpěr. Její délka je 330 metrů. Trasu kabiny zdolají za necelé dvě minuty.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*