Charitativní běh Čas je mozek vynesl 21 400 korun

  •  

Více než 177 běžců se vydalo na trať Běhu pro mozek, charitativní akce pořádané Nadačním fondem Čas je mozek. Po velkém úspěchu podzimního běhu, se i v letošním roce podařilo šířit osvětu o onemocnění cévní mozkovou příhodou a upozornit na její hlavní příznaky.

Letošní výtěžek v podobě 21 400 korun byl celý věnován na podporu mladé slečny Sabiny Holcmanové, která je jasným příkladem toho, že mrtvice si nevybírá ani v takto mladém věku. Dobrou věc přišel podpořit přední český maratonec Jiří Homoláč, který je několikanásobným mistrem republiky v atletice a úspěšným účastníkem Mistrovství Evropy v roce 2016.

Na trať, která vedla parkem Severní Terasa, vyběhlo vedle obyvatel Ústí nad Labem i lékaři, sestry a další zaměstnanci ústecké Masarykovy nemocnice. „Je skvělé, že po úspěšném podzimním běhu opět přišlo tolik lidí podpořit náš nadační fond Čas je mozek a šířit povědomí o tak zákeřném onemocnění, jakým je mozková mrtvice. Je skvělé, že celá částka bude věnována pro mladou dívku Sabinu Holcmanovou, která už v takto mladém věku musí bojovat s následky mozkové mrtvice. Díky včasnému rozpoznání prvotních příznaků a péči špičkových odborníků se její stav stále lepší. To není ale vždy samozřejmostí. Proto se náš nadační fond snaží všeobecnou veřejnost edukovat tak, aby základní příznaky byly rozeznány co nejdříve,“ zmiňuje Štěpánka Loužecká, předsedkyně správní rady Nadačního fondu Čas je mozek, a dodává: „Chtěla bych poděkovat za podporu i účast lidem v Ústí nad Labem, lékařům a představitelům zdejší nemocnice a také vedení města. Bez nich by nebylo možné běh uskutečnit a vybrat krásných 21 400 korun.“

Účastníky běhu přišel pozdravit i mladý český maratonec Jiří Homoláč, který se běhu věnuje už od útlého mládí. Díky talentu a píli se stal několikanásobným mistrem České republiky v atletice a úspěšně reprezentoval v půlmaratonu i na Mistrovství Evropy v roce 2016 „Jsem rád, že můžu svou účastí podpořit akci, která má za cíl prevenci a boj s následky mozkové mrtvice. Překvapilo mě, že tato zákeřná nemoc může postihnout i velmi mladé lidi. Příběh Sabiny Holcmanové je pro mě velkou nadějí, že s mozkovou mrtvicí se dá bojovat a snad i zvítězit, pokud jsou prvotní příznaky rozpoznány včas. Doufám, že se takto krásné akce neúčastním naposledy a za rok si to tu opět v tak hojném počtu zopakujeme,“ řekl Jiří Homoláč.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*