Senioři si budou užívat novou zahradu

  •  

V doprovodu pěveckého sboru místních důchodců a trampské kapely byla v krásnobřezenském domově pro seniory slavnostně otevřena nová zahrada smyslů.

Ústřední stavbou celé zahrady je devítimetrová dřevěná pergola vybavená zahradním nábytkem a květináči s muškáty. Nechybí odpočinková zóna, levandulová stráň, bylinky, květná louka, vzpomínková část nebo záhon přátelství, který vznikl z darů ostatních domovů – červený, bílý, černý rybíz, angrešt keřový i stromečkový, kanadská borůvka nebo americká brusinka.

Nechybí ani starý dřevěný trám určený k sezení, různé druhy kamenů, vypalované koryto na vodu pro zalévání květin doplněné o litinovou pumpu s tekoucí vodou.

„Na první pohled je zřejmé, že největší stavební úpravou prošel samotný terén. Snížený svah a bezbariérové cesty usnadňují pohyb lidem na vozíčku i ostatním pohybově omezeným seniorům. Stavební úpravy areálu trvaly od února letošního roku. Náklady na realizaci plánu se pohybují okolo 1,5 milionu korun. Zahradní úpravy stály dalších 300 tisíc korun,“ řekla mluvčí magistrátu Romana Macová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*