FOTO: Šipky létaly Kulturním domem

  •  

Šipková sezóna Ústí nad Labem 2018/2019 s jednatřiceti týmy napříč třemi ligami byla plná napětí a skvělých výkonů hráčů, které bylo třeba náležitě odměnit a oslavit. Dům kultury v Ústí nad Labem byl ideálním místem pro tuto příležitost a jak lépe sezónu oslavit, nežli posledním velkým turnajem patnáctého ročníku ligy.

Došipné se účastnilo úctyhodné množství hráčů i přihlížejících, kteří nabízeli svou morální podporu celkem 97 mužům a 21 ženám, účastnících se celkem tří turnajů, tedy turnajů mužů, žen a „odpadlíků“ pro ty mající horší den. Účastníci se od dvou hodin do pozdního večera postupně střídali na deseti automatech, kde porovnávali své hráčské schopnosti nastřádané napříč touto a dalšími sezónami.

Celkový bronz si vybojoval v turnaji mužů Václavík Radek (DC Kamikaze Team) a ve finálním souboji se o post šampiona turnaje popral Gasser Tomáš (DC Vorvani), který ale nestačil na vítěze turnaje a skončil na druhém místě. První místo tak získal v napínavém zápase Zdeněk Řezníček (ŠK Draci).

V turnaji žen se o do finálového turnaje pokusila probojovat Schrenk Andrea (DC Ropáci), která nakonec získala třetí místo. Ve finálovém turnaji se nakonec utkaly Zrůstová Ines (DC Protest Team) a Kostelníková Martina (DC Vorvani), kde po úctyhodném výkonu získala vítěznou trofej právě Kostelníková Martina ponechávajíc soupeřce druhé místo.

Turnaj odpadlíků měl následně 28 účastníků či účastnic a nově nastavené podmínky nejvíce svědčily trojici hráčů Vedralové Stanislavě (DC Sací Komando), která získala třetí místo a finálové dvojici, ze které stříbro získal Žalmánek Petr (DC Kostelníci) a zlato nakonec vybojoval Pekař Miroslav (ŠK Rebelové).

Mimo ocenění jednotlivců za jeden večer bylo ale rovněž potřeba ocenit všechny týmy, bez kterých by tento turnaj, ale především celá sezóna nebyla možná. Napříč celou sezónou nahrálo 31 týmů dohromady 1160 zápasů, pouze tři týmy ale mohly pozdvihnout vítězný pohár za svou příslušnou ligu. Ve třetí lize zvítězil tým DC Protest team s 38 výhrami a 2 prohrami s celkovými 76 body, dále ve druhé lize zlato vybojoval tým DC Královka s 22 výhrami, 8 remízami a 6 prohrami celkově s 52 body a konečně s 32 výhrami, 1 remízou a 3 prohrami první místo první ligy získal s 65 body tým ŠK Draci.

Zdeněk Zrůst, Patrioti Ústí nad Labem


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*