Cyklorikša už slouží seniorům

  •  

Cyklorikša, která od poloviny června slouží pro vyjížďky seniorů, je ve světě oblíbeným a rozšířeným vozítkem. V Ústí nad Labem vozí seniory z velkobřezenského domova proškolení dobrovolníci. Vyjížďky jsou směřovány na Labskou stezku, která prochází v těsné blízkosti.

„První dojmy a emoce z projížděk, kdy senioři mohou vyjet bezpečně s doprovodem na stezku, jsou velice pozitivní. Jak senioři sami, tak vedení domova se shoduje v tom, že jde o příjemné rozptýlení a zájem je veliký,“ popisuje Romana Macová z ústeckého magistrátu.

Koncem června bylo uspořádáno v Ústí nad Labem společné setkání, na kterém byli senioři, dobrovolníci, vedení domova i města. V rámci setkání si mohli další zájemci cyklorikšu prohlédnout, vyzkoušet, „osahat“ a přesvědčit se o tom, že to je bezpečné a příjemné. Setkání navštívili také hosté z České Lípy, která by se měla stát dalším městem v Česku, která cykloterapii bude realizovat.

Cykloterapie, ve světě známá jako Cycling without age, kombinuje pohyb, zábavu, dobrovolnictví a vyplnění času příjemnou aktivitou. Ve 37 zemích světa se už tak úspěšně vozí senioři, lidé s tělesným postižením, demencí, nebo jinak znevýhodnění.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*