Koupaliště v Brné hlídají strážníci i mobilní kamery

  •  

Areál termálního koupaliště v Brné je s nástupem letních prázdnin pod zvýšeným dozorem strážníků městské policie. „Reagujeme tak na stížnosti občanů i na naše vlastní zjištění o situaci na koupališti. Chceme, aby se tu lidé mohli v klidu rekreovat,“ říká ústecký primátor Petr Nedvědický.

Strážníkům na místě pomáhají i asistenti prevence kriminality, jejich úkolem je řešit konflikty a chování některých návštěvníků.  „Tito lidé často znečišťují vodu tím, že se koupou oblečení, chovají se velmi hlučně a dělají kolem sebe nepořádek, což samozřejmě vadí slušným návštěvníkům koupaliště,“ vysvětluje zástupce ředitele městské policie Jan Novotný a dodává, že hlídky nekontrolují jen nepořádek, ale také volně položené věci, které by mohly lákat ke krádežím.

Po loňských incidentech s kálením do bazénu budou koupaliště v Brné kromě strážníků hlídat i mobilní kamery. „Hlídky strážníků budou kontrolovat areál po celou dobu prázdnin.  Pomoci by jim měly i mobilní kamery, které jsou nainstalovány v areálu koupaliště. Návštěvník koupaliště samozřejmě může i sám, v případě potřeby, zavolat na tísňovou linku městské policie,“ dodává Novotný.

Hlídky strážníků se budou věnovat i okolí koupaliště, především správnému parkování návštěvníků areálu.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*