Ústecká porodnice dostala deky na bonding

Foto: kzcr.eu
  •  

Dvacet nových dek na bonding dostala neonatologická klinika v ústecké Masarykovy nemocnice. Deka zpříjemní péči o maminku a miminko na porodním sále.

„Bondovací deky, které budeme používat jako třetí v republice, jsou krásné a velmi příjemné a určitě napomohou v procesu utváření vazby mezi matkou a dítětem bezprostředně po narození. Děkuji všem pracovníkům kliniky, kteří s touto myšlenkou pro Masarykovu nemocnici přišli a dokázali jí v krátké době zrealizovat,“ řekl Josef Liehne, ředitel ústecké nemocnice.

Deky na bonding věnovala nemocnici Eva Řežábková z firmy Neobed. „Ze zkušeností porodních asistentek víme, že je velmi složité udržet novorozenci při bondingu na porodním sále tělesnou teplotu. Deky jsou hřejivé, jemné, odvádí vlhkost, udržují teplo a zahřejí,“ říká.

Bonding je prvotní vazba utvářející vztah mezi maminkou a miminkem. Dítě je přikládáno matce na tělo tak, aby vznikl kontakt kůže na kůži. Novorozenec však nesmí prochladnout. Z jedné strany je ohříván tělem maminky a z druhé je chráněn dekou Neobed.

 

 


  •  

1 komentář u Ústecká porodnice dostala deky na bonding

  1. Zajímalo by mě, jestli jsou ty deky speciálně vyráběné za tímto účelem, nebo jsou to prostě normální kvalitní deky? Jinak výraz bonding slyším prvně 🙂 Hezký dar pro nemocnici. Hanka

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*