Začal nový školní rok

  •  

Školákům a studentům začal nový školní rok. Poprvé v naší republice usedlo do lavic přibližně 107 800 prvňáčků. Celkem do základních a středních škol bude chodit 1,4 milionu žáků. Oproti loňsku je jich zhruba o 17 500 více.

Ve škole na ústeckém Školním náměstí v Předlicích přišel prvňáčky přivítat primátor Petr Nedvědický. Primátor požádal rodiče, aby věnovali docházce dětí do školy pozornost a dohlédli na jejich řádnou přípravu. „Ve škole se naučíte spoustu zajímavých a potřebných věcí, které se vám můžou v životě hodit,“ vysvětlil dětem Petr Nedvědický. Náměstkyně primátora Věra Nechybová zahájila školní rok v základní škole v Brné. Radní Eva Fialová a náměstek primátora Tomáš Vlach pozdravili první školní den děti v ZŠ Neštěmická.

I letos připravilo vedení města pro žáky prvních tříd cenný dárek. Školy dostaly pro každého prvňáčka dva tisíce korun na nákup učebních pomůcek. Na školáky v prvním školním týdnu dohlížejí na přechodech nejen strážníci, ale i policisté.

Do první třídy ZŠ Jitřní v Brné nastoupila i Eliška Hubáčková. „Od rána se těšila na své kamarády ze školky. Školu dobře známe, už tam chodil bráška. Paní učitelka se Elišce moc líbí a já jsem ráda, že je to i moc šikovný pedagog,“ říká maminka Elišky ústecká zastupitelka Gabriela Hubáčková.

V tomto školním roce bude do základních škol chodit asi 953 500 dětí, to je přibližně o 12 500 víc než loni. Do středních škol nastoupí podle odhadu ministerstva školství 409 tisíc žáků, to je oproti loňsku o pět tisíc více.

A kdy budou první prázdniny? To budou ty podzimní, které připadají na úterý 29. října a středu 30. října. Spolu s víkendem a státním svátkem v pondělí 28. října budou mít školáci pět dní volna. Nový školní rok skončí v úterý 30. června 2020.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*