Nemocnice v Ústí a v Mostě dostaly pelíšky pro novorozence

Foto: KZ, Petr Sochůrek
  •  

Deset nových Pelíšků Neobed, které nabízí lepší komfort nezralým novorozencům hospitalizovaným v perinatologických centrech v ústecké Masarykově nemocnici a v mostecké nemocnici.  Personálu je předaly zástupkyně spolku Nedoklubko.

„Pelíšky Neobed nám velmi pomáhají v péči o miminka umístěná v inkubátorech. Hnízdo, jak se také mezi laickou veřejností pelíšku říká, nám umožňuje nezralého novorozence napolohovat tak, abychom u něho co nejšetrněji navodili in utero polohu, která významně přispívá ke snížení negativního vnímání prostředí intenzivní péče a zvyšuje jeho celkový komfort,“ poděkoval přednosta ústecké Neonatologické kliniky ústecké Masarykovy nemocnice Patrik Hitka.

Autorkou Pelíšků Nedobed je Eva Řežábková, neonatologická sestra s dlouholetou praxí, působící na Neonatologickém oddělení Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze – Podolí. „Pelíšky se skládají ze čtyř částí. Dělohy s průstřihy, třech rukou, dvou kostiček sloužících jako podložka pod krk a jednoho srdíčka pro lepší polohování novorozence na bříšku. Pelíšky jsou atestované a poprvé byly použity před devíti lety právě v našem ústavu pro péči o matku a dítě v Praze,“ uvedla Eva Řežábková.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*