V přístavišti uniklo 1 100 litrů nebezpečné chemikálie

  •  

K úniku nebezpečné látky došlo v přístavišti v ústecké Přístavní ulici. Toxický a hořlavý Allylchlorid unikl v pátek z poškozeného kontejneru při překládání.

„Hasiči vytyčili hranice nebezpečné zóny, obsluha překladiště umístila poškozený kontejner do úkapové jímky a Policie ČR uzavřela komunikaci v Přístavní ulici,“ popisuje mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Po nutném zabezpečení byla cisterna naložena na vagon a za zvláštních bezpečnostních opatření převezena zpět do Spolchemie. „Z důvodu bezpečného průjezdu byly krátkodobě vyklizeny nástupiště na Hlavním i Západním nádraží,“ vysvětluje mluvčí Marvan a dodává, že během celého zásahu nedošlo k žádnému zranění.

„Velmi děkuji za pohotový a profesionální přístup hasičům, policistům, našim strážníkům i všem ostatním, kteří se na zásahu podíleli. Potvrdilo se, že nastavená opatření pro tyto mimořádné situace fungují. Zároveň ale budeme trvat na důsledném prošetření příčin události a na zárukách toho, aby už se takové ohrožení neopakovalo,“ poděkoval zasahujícím primátor Petr Nedvědický.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*