FOTO: Trmická desítka je za námi

Trmická desítka, 14. září 2019.
  •  

Se třetím místem se letos musel spokojit loňský král Trmické desítky Aleš Filingr z AK Most. Přitom loňský čas 33:37 by mu letos na těsné vítězství stačil. Celkovým vítězem závodu se v sobotu stal časem 33:38 Robin Bučo reprezentující slovenský AK ZŤS Martin.

Z druhé příčky měl v cíli velkou radost Šimon Kobližek, který finišoval v čase 33:50 (loni 35:21!). Filingr dobíhal třetí, v cíli mu naměřili čas 34:02. Vítězkou ženského závodu se stala sokolovská veteránka a olympionička z Londýna Ivana Sekyrová, která cílovou pásku proťala v čase 38:05.

V závodě mužů se v první polovině utrhla trojice Filingr, Kobližek a Bučo, která společně obkroužila pomník na Královském Poli. Ve finiši měl nejvíce sil Bučo, který utekl druhému Kobližkovi o 12 sekund.

V ženském závodě potěšily i Jarmila Sobecká (USK Provod Ústí nad Labem) a Svatoslava Kacířová (Loko Trutnov), které se obě v cíli vtěsnaly pod časovou hranici 40 minut znamenající v ženském závodě známku velmi dobré kvality. Sobecká doběhla na druhém místě v čase 39:39, Kacířová na bronzové příčce v čase 39:52.

„Zaujala mě kategorie mužů ve věkové kategorii 40 – 49 let, kde byly v cíli rozestupy mezi prvními třemi pouhých 16 sekund. Vítěz této kategorie Miroslav Daňko z Multisport Teamu běžel za 36:01, druhý Jiří Vlček (VitaSport.cz) měl v cíli čas 36:13 a třetí Josef Unger z Litvínova 36:17,“ pozastavil se nad výsledky závodu jeho ředitel Petr Kostovič. „Nejvíce mě však potěšila radost vyzařující z tváří běžců po doběhu,“ doplnil ředitel závodu.

U „svého“ pomníku zdravil běžce sám Přemysl Oráč, běžci měli možnost nechat si od profesionálního maséra namasírovat unavené nohy, děti si vedle účasti v dětských bězích vyzkoušely atrakce připravené pro Trmické slavnosti. Od mikrofonu provedl účastníky závodem neúnavný „spíkr“ David Cihlář.

Poděkování za účast a výkony patří všem účastníkům běhu, za přípravu a pomoc v den závodu pořadatelům a dobrovolníkům při registracích, v zázemí startu a cíle a na trase, za podporu na trati divákům z Trmic, Koštova a Nových Stadic. Zvláštní poděkování za podporu akce náleží partnerům, jimiž byly letos společnosti Hypermarket Globus, AUTO UL, Stanley Black & Decker, Cosmetics ATOK International s.r.o., RunCzech. Ceny do závodu poskytla též firma EZA úklidová technika s.r.o. Zázemí běžcům poskytla Střední škola obchodu, řemesel a služeb a hladký průběh závodu pohlídala Policie ČR.

Petr Kostovič, ředitel závodu


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*