Ministryně Maláčová stráví noc v ústeckých Předlicích

  •  

Už nějaký čas bydlí poslankyně a ústecká radní Eva Fialová v nechvalně známé vyloučené lokalitě Předlice. Nastěhovala se sem, aby poznala místní život a pokusila se zdejší situaci pomoci řešit legislativně. Dnes u ní přespí ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která sem přijela právě na pozvání poslankyně Fialové.

„Do vyloučených lokalit jezdím často, protože si myslím, že praktická zkušenost je nepřenositelná. Budu tu přes noc a více než pár hodin a budu tu sama. S panem primátorem jsme se shodli, že se musí řešit více hledisek. Jako je školní docházka, hygienické normy nebo třeba hlášení trvalého pobytu. Chce to spolupráci s více ministerstvy, ale minsterstvo práce a sociálních věcí hraje klíčovou roli,“ říká ministryně Maláčová.

Jana Maláčová chce poznat problémy a situaci místních i z jejich pohledu, proto dnešní noc stráví právě v nechvalně známých Předlicích. Podle ministryně Maláčové by pak mohla problémy vyloučených lokalit i díky této zkušenosti lépe řešit. Při prohlídce nejproblémovějších lokalit měla ministryně doprovod a ochranku, ale teď už je v Předlicích sama, jak říkala na vlastní pěst.

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*