Blíží se Běh o pohár rektora ústecké univerzity

  •  

Při letošním Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem 2019 se opět 21. září poběží Běh o pohár rektora Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

Každoročně rektoři vybraných vysokých škol vyhlašují pro všechny běžecké nadšence z řad studentů a kolegů své vysoké školy výzvu v podobě Rektorského běhu. Nejlepší běžkyně a běžci UJEP se tak v Ústí nad Labem v rámci Běhu o pohár rektora mohou od roku 2015 poprat o trofej nejen v konkurenci elitních běžců, ale také svých vysokoškolských kolegů.

„Běh o pohár rektora je určen závodníkům z řad studentů a zaměstnanců naší univerzity přihlášeným do běhu jednotlivců v hlavním závodě na 21,0975 km. Univerzitním běžcům budu držet palce a těším se na ty nejlepší při vyhlašování vítězů,“ říká rektor UJEP Martin Balej.

Nejlepší „univerzitní“ běžci a běžkyně převezmou ceny z rukou rektora UJEP – Martina Baleje,  při slavnostním vyhlašování vítězů po ukončení závodu.

Ústecká univerzita je do seriálu maratonských běhů aktivně zapojena také prostřednictvím pracovníků a studentů katedry tělesné výchovy a sportu Pedagogické fakulty UJEP, kteří provádí odborné sportovní masáže účastníkům závodů nejen z řad amatérů, ale také favoritům celé série.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*