Premiér i ministr zdravotnictví vznik kardiochirurgie v ústecké nemocnici podporuje

  •  

Při návštěvě Masarykovy nemocnice premiér Andrej Babiš i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch znovu podpořili vznik kardiochirurgického pracoviště v Ústí nad Labem.

„Úspěšně jsme uzavřeli smlouvy se zdravotními pojišťovnami o poskytování a úhradě akutní lůžkové péče v oboru kardiochirurgie a od 1. července tuto péči pojišťovny hradí. Vynakládáme veškeré úsilí k získání statutu CKVSKP v příštím roce a připravujeme výstavbu nového pavilonu pro centrální operační sály s předpokládanými náklady 850 milionů korun, kam celé kardiocentrum přestěhujeme,“ řekl Jiří Novák, předseda představenstva KZ.

„Kardiochirurgie a kardiocentrum de facto funguje a věřím, že obdrží potřebný status oficiálně. Bavili jsme i o nedostatku zdravotnického personálu v Ústeckém kraji, kdy Krajské zdravotní nyní chybí zhruba stovka lékařů. Vedení společnosti má zájem získat pro ústeckou nemocnici pobočku lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Za určitých okolností o tom budeme s panem ministrem jednat,“ reflektoval další témata, která zazněla při středeční diskuzi s vedením KZ a jejími zdravotníky v ústecké nemocnici předseda vlády Andrej Babiš.

Předseda představenstva Krajské zdravotní předal ministru zdravotnictví žádost o rozšíření statutu „Centra vysoce specializované kardiovaskulární péče“ na „Centrum komplexní vysoce specializované kardiovaskulární péče“ již při jeho první návštěvě Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem 19. března 2018.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*