Město zaplní běžci všech generací

  •  

Devátý ročník Mattoni 1/2Maratonu Ústí nad Labem je tu. Nejvíce zahraničních běžců přijede ze Slovenska, Polska, Německa, Velké Británie, Ruska, Ukrajiny, Spojených Států, Francie a Španělska. Nejstarší účastník je z České republiky a je mu 75 let a nejstarší účastnice je z Německa a je jí 68 let. Fanoušci běhání se mohou těšit také na nejlepší Čechy.

Ozdobou startovní listiny je dvojnásobný maratonský mistr ČR Vít Pavlišta. Česká ženská listina nemá jednoznačnou favoritku. Na trati si to proto rozdá s účastnicí Letní univerziády Terezou Hrochovou také nejlepší tuzemská závodnice s novým osobním rekordem z Birell Grand Prix Praha 5&10 km Hana Homolková.

Na předzávodní tiskové konferenci všechny úvodem pozdravil náměstek hejtmana Stanislav Rybák, který v 13:30 odstartuje dm rodinný běh. Poděkoval za to, že půlmaraton je už podeváté v Ústeckém kraji a patří mezi nejvýznamnější akce projektu Rodinné stříbro. „Svým rozsahem půlmaraton patří ke špičce a Ústecký kraj ho podpořil částkou osm set tisíc korun,“ řekl.

Hlavní závod v 15:00 odstartuje primátor města, který se zúčastní s vnoučaty i rodinného běhu, který spolu s ním poběží 3 300 účastníků. Primátor všechny přivítal v Ústí nad Labem a zmínil, že pro město je to největší sportovní svátek. „Obrovské díky patří organizátorům a všem dobrovolníkům. Závodníkům přeji mnoho úspěchů, občanům města, aby je co nejméně veškerá omezení skutečně omezovala a aby si ten den také užili,“ zdůraznil Petr Nedvědický.

Ústecký závod má své unikum, část se tradičně běží i chemičkou. „Pro Spolchemii je to čest být partnerem. Je to milá povinnost. Jsme jeden z největších místních zaměstnavatelů a největší ústecký exportér.  Navíc jsme i hrdým partnerem závodu handbiků, který nese i naše jméno a startuje v pravé poledne,“ dodal mluvčí Spolchemie Jan Charvát.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*