Radní odvolali tři ředitele městských organizací

primátor Josef Zikmund
  •  

Ústečtí radní odvolali tři ředitele městských příspěvkových organizací. O místa přišli ředitel muzea města Miroslav Král, ředitelka zoologické zahrady Marina Vančatová a ředitelka Činoherního studia Jana Müllerová.

Důvodem odvolání je podle náměstka primátora Martina Hausenblase (PRO! Ústí) jejich nekompetentnost. Na uvolněná místa radnice vypíše co nejdříve výběrová řízení. „Složení komise, v níž zasednou odborníci na danou oblast a zástupci koalice, zveřejníme,“ řekl primátor Josef Zikmund (ANO 2011). „Od uchazečů na funkce ředitelů budeme požadovat koncepci, zajímat nás bude její kvalita a rovněž profesní minulost uchazečů. Nejdůležitějším kritériem bude, do jaké míry je účastník výběrové řízení v daném oboru odborníkem,“ dodal náměstek primátora Martin Mata (ANO 2011).

Řízením muzea radní pověřili Václava Houfka, zoologické zahrady Janu Černou a Činoherní studio prozatím povede radní pro kulturu Jaroslav Achab Haidler (PRO! Ústí).

Ve funkci šéfa Kulturního střediska města skončil nedávno i Emil Vraspír. Ředitelem se stal Ivan Dostál, který se na post vrátil poté, co mu vypršel mandát místostarosty Severní Terasy.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*