Technická Odysea na Fakultě strojního inženýrství bude už ve čtvrtek

  •  

Fakulta strojního inženýrství Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pořádá dne 17. října v prostorách laboratoří FSI Za Válcovnou v Ústí nad Labem Technickou Odyseu.

Žáci základních škol a středních škol Ústeckého kraje se zúčastní krajského kola soutěže Technická Odysea krajské kolo Robotika, kde změří síly ve čtyřech disciplínách. Záštitu nad soutěží převzaly Krajský úřad Ústeckého kraje a Technický klub mládeže Litoměřice.

Soutěž se rozjede zítra v 9:00 h ve velké učebně D4. „Hned v první disciplíně budou žáci uvedeni do programování pohybu robota a jejich úkolem bude sestavit robotický manipulátor,“ vysvětluje Ing. Lucie Melničáková z FSI.

V následující disciplíně budou před soutěžícími tyto úkoly: vlastní akční projetí závodní dráhy nejprve dle naprogramování robota s ultrazvukovým senzorem, dále pak manipulace s kontejnerem od rakety k základně v ručním režimu. „Zde bude soutěžícím představen robot UR10, který v sekvenční úloze manipuluje napříč kamerou s předměty na předem naprogramované místo,“ doplňuje Lucie.

V Laboratoři termo a hydro proběhne další disciplína spojená s P. I. V. metodou – proudění kapalin. Soutěžící budou s touto metodou seznámeni a poté jim budou položeny kontrolní otázky ověřující kvalitu pochopení P. I. V. metody.

V Laboratoři virtuálního prototypování a aditivních technologií proběhne pro žáky zúčastněných škol ukázka 3D tisku, kde jim odborný asistent položí pár otázek.

Soutěžní disciplíny bude dozorovat komise sestavena z odborníků Technického klubu mládeže Litoměřice, Fakulty strojního inženýrství UJEP a Ústeckého kraje.

Slavnostní ukončení Technické Odysey krajského kola Robotika a předání diplomů spolu s cenami je naplánováno na 14:00 h.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*