Přijďte pomoci uklidit Miladu

  •  

Celorepubliková akce „Ukliďme Česko“ inspirovala i správce jezera Milada. Jezero vyhledává  stále více návštěvníků a s nimi přibývá i odpadků. Proto se PKÚ, který tuto lokalitu spravuje, rozhodl uspořádat akci, která pod názvem „Ukliďme Miladu“ vypukne v sobotu 19. října v 9:00 hodin.

„Samozřejmě oblast okolo jezera udržujeme v průběhu celého roku. Pro ilustraci, letos jsme z Milady odvezli 681 pytlů různých odpadků. Prostě je to něco jako domácí předvánoční úklid, u nás tedy posezónní,“ uvedla Hana Volfová, mluvčí PKÚ.

Pokud se budete hlásit coby početnější tým, zaregistrujte se předem na emailové adrese marta.saskova @pku.cz. Uveďte název týmu, počet osob, případně zkušenosti s podobnou akcí. Na stejnou adresu pak můžete zasílat i fotografie úlovků z úklidu. Ty nejkurióznější budou odměněny drobnými věcnými cenami. Jednotlivci se registrovat nemusí, i když ani v jejich případě to není od věci, nejlépe přímo na www.uklidmecesko.cz.

„Důvod pro registraci je prostý. Dobrovolníci budou potřebovat rukavice a pytle na sběr odpadků, tak abychom byli dostatečně připraveni, a to i na naše malé pomocníky s menšími čísly rukavic. Po skončení akce v pravé poledne si budou moci aktivní účastníci úklidu opéct na ohni buřty, které dostanou na místě,“ dodává mluvčí.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*