V Ústí od prosince zdraží jízdné v MHD

ilustr. obr.
  •  

Cestující v městské hromadné dopravě si od poloviny prosince připlatí. Zvedne se totiž cena jednorázové jízdenky z 18 na 20 korun. Při použití bezkontaktní platební karty, bude ze zvýšené ceny odečtena sleva 10 % a jednorázové obyčejné jízdné bude stát 18 nebo 19,80 korun podle doby platnosti a zvolené zóny.

Naopak se ale téměř o tisícovku sníží cena ročního kuponu. Místo dosavadních 4 845 korun cestující zaplatí nově 3 990 korun. „Do této doby jsme se setkávali pouze s tím, že máme nejdražší roční jízdné. Cena ročního kupónu bude nově vycházet v přepočtu na jeden den 10,93 korun,“ řekl výkonný ředitel dopravního podniku Libor Turek.

Naposledy se cena jízdného zvedala v prosinci před osmi lety. Tehdy se cena jednorázové jízdenky zvedla z 15 na 18 korun.


  •  

1 komentář z V Ústí od prosince zdraží jízdné v MHD

  1. Na úkor čeho se zvyšuje jízdný ?! Za to, že Ústí je vyhlášeno celý za gheto, že díky nepřizpůsobivým se upustilo placení odpadu, to samý jízdný v MHD, takže ma nás poctivých se nĕkde ty prachy musí vrárit. Hnus. Ústí se 75 tis. obyvateli má čtvrté nejdražší jízdné v ČR. A jak to osobnĕ vidím ? Zrušte nĕkteré linky, místo 12 min. intervalu 2x za hodinu., omezit nákup nových busů, a ty nasadit jen na linky, kde se platí. Jinak na l.č.57 stačí 1x za 2 hodiny a ještĕ starej typ busu ve verzi parníku „Hynek“ na Mácháči.

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*