Česko zná nejlepšího studenta bojujícího za přírodu

  •  

První ročník celonárodní soutěže Czech Envi Thesis o nejlepší bakalářskou či diplomovou práci v oblasti životního prostředí zná svého vítěze. V konkurenci 21 přihlášených prací napříč vysokými školami v ČR se jím stala Kateřina Tumová z Masarykovy univerzity z Brna.

Vítězka posuzovala možnost využívat ke splachování a zalévání tzv. šedou odpadní vodu, která v domácnosti odtéká např. z koupelen a umyvadel. Za vítězkou se na stupních vítězů umístila Monika Kumstová (UJEP), která zkoumala faktory ovlivňující kvalitu životního prostředí ve městech. Pomyslný bronz si odnesla Tatiana Filippová (VŠE) a její práce o vlivu environmentálních kampaní na změnu chování jednotlivců ve spotřebě plastů.

Finálové kolo bylo k vidění na konci listopadu na půdě Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Před veřejností a odborníky zde obhajovalo své práce celkem pět nejlepších studentů bojujících za přírodu.

Vítězky si mezi sebou rozdělily výhru ve výši 30, 20 a 10 tisíc Kč. Všichni finalisté navíc získali možnost zúčastnit se mediálního školení. Kromě zkušeností si finalisté odnesli i cenné kontakty do budoucna. Kateřina Tumová k tomu dodala: „Bylo to náročné a napínavé, ale dalo mi to hodně.“ Finalisty zároveň překvapilo, jak dobře se členové rady seznámili s jejich pracemi. O mladé talenty projevili zájem přítomní ze strany médií, vědecké komunity i soukromé sféry.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*