Ústecká zoo má šanci na záchranu

Zoo Ústí nad Labem
  •  

Zastupitelé na svém jednání schválili takzvaný generel ústecké zoologické zahrady, který vypracoval její ředitel Roman Končel. Jde o návrh rozvoje zoologické zahrady až do roku 2035. Zároveň zastupitelé schválili podporu financování modernizace ústecké zoo formou úvěru. Navíc bude zřízen fond na záchranu a rozvoj zoo, do kterého bude město pravidelně přispívat.

„Děkuji zastupitelům za celou zoo a máme dobrou zprávu v tom, že nám byl přidělen od administrátorky komise z asociace mentor, pan doktor Nejedlo z liberecké zoo, kterého už jsem oslovil, a začátkem ledna s ním začneme spolupracovat. Jedná se o velký krok k záchraně naší zoo. Přislíbení finančních prostředků nám umožňuje podat zprávu do Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií, což je prvním krokem k navrácení plného členství v této mezinárodní organizaci,“ přiblížit ředitel ústecké zoo Roman Končel.

Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií snížila ústecké zoo členství na dočasné – zejména kvůli špatnému stavu pavilonů a podmínkám pro chov zvířat. Mezi hlavní problémy zoo patří například nevyhovující pavilon pro primáty a orangutany. Aby o členství v asociaci nepřišla, musí zoo do dvou let nedostatky odstranit.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*