Kasičky na tradiční Tříkrálovou sbírku jsou připraveny

  •  

V sídle vedení Oblastní charity Ústí nad Labem proběhlo zapečetění kasiček pro Tříkrálovou sbírku 2020.

„Všechny kasičky, do kterých budou koledníci vybírat příspěvky, budou úředně zapečetěny místně příslušným úřadem, a zároveň razítkem Oblastní charity Ústí nad Labem. Pro jasnou identifikaci budou také opatřeny nálepkou se znakem Charity ČR,“ přibližuje Radka Neprašová z Oblastní ústecké charity.

Magistrát města Ústí nad Labem při pečetění zastupovala Lucie Vysoudilová a za Oblastní charitu Ústí nad Labem pečetil ředitel Rostislav Domorák.

Koledníky Oblastní charity Ústí nad Labem potkáte na Ústecku v období od 3. do 13. ledna. Koledníci vyrazí do ulic s úředně ověřenými kasičkami, průkazkami koledníků, oblečeni do tříkrálových kostýmů, budou zpívat tříkrálovou koledu, oslovovat kolemjdoucí, rozdávat cukříky “na oslazení života“, psát na dveře přání K+M+B a žádat o příspěvek.

V roce 2020 slaví Tříkrálová sbírka, stejně tak jako Oblastní charita Ústí nad Labem, kulaté, již 20. narozeniny. Výtěžek je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*