UJEP zve na Den otevřených dveří

  •  

Den otevřených dveří Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem se koná dne 29. ledna. Osm fakult, stovky akademiků a desítky studentských dobrovolníků jsou připraveni na nápor uchazečů. Univerzita severu se chystá ukázat.

Ústecká univerzita severu je živý, neustále se vyvíjející organizmus, který formují právě její studenti. Oslovuje mladé lidi, kteří se nezaleknou řečí o životní úrovni v Ústeckém regionu, jsou zvyklí jednat sami za sebe a mají touhu objevovat. Třeba kus krásné a divoké přírody, do které je to z kampusu UJEP na všechny směry co by kamenem dohodil.

„Budoucím studentům nabízíme nejen možnost studovat ve stovce studijních programů, ale zejména příležitost změnit náš kraj a pomáhat při budování jeho téměř dobrodružného příběhu,“ specifikuje rektor UJEP Martin Balej.

Program Dne otevřených dveří zahrnuje informativní přednášky, prohlídky učeben a laboratoří, ukázky zajímavých pokusů a zejména studijního života na jednotlivých osmi fakultách

„Vedle informací o studijních programech si mohou středoškoláci na fakultách promluvit se stávajícími vysokoškoláky o praktických stránkách studia, ubytování, stravování, kulturním vyžití, sportování a dalších možnostech trávení volného času,“ říká prorektorka pro studium Alena Chvátalová.

Přímo v kampusu si zájemci o studium na přírodovědecké fakultě a fakultě životního prostředí budou moci prohlédnout zbrusu novou budovu, kde by mohli v září 2020 zahájit studium. Centrum přírodovědných a technických oborů bude slavnostně otevřeno letos v červnu.

Ještě novotou vonící prostory nabízí „přírodověda“ třeba také na vloni otevřeném Centru biologických a environmentálních oborů přímo u Botanického parku UJEP. A co ještě nabídne PřF? Například loňskou mediální superstar robotku Ruby.

Fakulta strojního inženýrství pro DOD svezla do své budovy v kampusu techniku z laboratoří Za Válcovou, budou zde 3D tiskárny, robotické přístroje, aerodynamický tunel apod., takže to tady bude hodně zajímavé a hodně praktické.

Zájemce o studium na fakultě zdravotnických studií by měl vědět, že fakulta má již, v Masarykově nemocnici, 11 klinických pracovišť a brzy, přímo v areálu nemocnice, bude zahájena výstavba nové budovy fakulty… takže žádné dlouhé cesty ze školy na praxi.

Na fakultě sociálně ekonomické uchazeče kromě přátelské atmosféry osloví i moderní přístup k řešení interiéru. Aktuálně čerstvě je rekonstruovaný prostor studentského klubu v podkroví nebo útulné chill zóny v suterénu. Na FSE naleznete mnoho zajímavých lidí, kteří v Ústí nad Labem realizují inovativní a smysluplné projekty.

Před návštěvou filozofické fakulty je vhodné se nejdříve podívat na web https://humanitky.cz/, který je parádním zdrojem informací o důležitosti, praktičnosti i prospěšnosti oborů studia, které ústecká univerzita díky FF také nabízí. Přijdete zde do kontaktu s nejmodernějšími technologiemi, dostanete se do terénu a budete se moci přidat k mnohým zajímavým aktivitám či projektům. Na „Fildě“ si 29. ledna navíc zahrajete hru Vysokoškolákem na zkoušku (https://www.ujep.cz/wp-content/uploads/2020/01/2020_DOD_FF.pdf).

Stále ještě nejnavštěvovanější fakulta s nejdelší místní historií, pedagogická fakulta, je v prezentaci nabízeného studia „kovaná“. Zájem o studium nejen učitelské profese je stále vysoký, a na PF ví, co vás nejvíce zajímá. Budou připraveni.

Přestože fakulta umění a designu již své bakalářské obory představila na svém tradičním DOD v listopadu loňského roku, budou zdejší odborníci na uměnovědné obory i 29. ledna připraveni prezentovat navazující magisterské a doktorské studijní programy. Bude možné nahlédnout do všech 17 ateliérů a nasát atmosféru i energii lidí, kteří ovlivňují kulturní a společenský život nejen v Ústí nad Labem, ale na mnoha dalších místech ČR i v zahraničí.

V pohotovosti bude, samozřejmě, také Vědecká knihovna UJEP, která zájemce nejen provede nádhernými prostory volného výběru, ale také poradí, jak nejlépe se připravovat na zkoušky a pracovat s odbornou literaturou.

Podrobný přehled o „otevření dveří“ na jednotlivých fakultách naleznete na: https://www.ujep.cz/cs/den-otevrenych-dveri


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*