Martina Balogová: Do SuperStar bych šla znovu a vyhrála bych

  •  

Ústecká rodačka Martina Balogová měla jako finalistka SuperStar našlápnuto na zářivou kariéru, dokonce svým zpěvem zaujala Karla Gotta a nazpívala s ním duet. Na televizních obrazovkách ale účastníci pěvecké soutěže už nejsou moc k vidění. To ale neznamená, že by s muzikou skončili. Platí to i o Martině Balogové.

Jste rodilá Ústečanka, jak na dětství v tomto městě vzpomínáte?

Na dětství  v mém rodném městě vzpomínám moc ráda. Šlo o období, kdy jsme si hráli ještě jako děti bez mobilů a dalších vymožeností dnešní doby. Takže jsme skákali panáka nebo přes gumu. Chodili jsme opékat buřty a courali po přilehlých lesích.

Co máte v Ústí ráda? Máte třeba nějaká oblíbená místa?

V Ústí mam více oblíbených míst. Moc ráda má Střekovské nábřeží, kam se chodívám procházet podél vody. Ráda chodím i do Parku městských sadů, kam ráda zajdu na známý Malý Hamburk.

A jak se podle vás v Ústí žije?

Mě konkrétně se v Ústí žije celkem dobře, mám tu svou rodinu a přátele. Ono je většinou jedno kde žijete, ale moc záleží na tom, jestli máte okolo sebe ty správné lidi.

Nelákalo vás to, třeba v období SuperStar, přestěhovat se do Prahy?

Já jsem po SuperStar v Praze žila pět let. Ale život v Praze byl na mě moc takový uspěchaný a navíc jsem se tak často nemohla vidět s mojí rodinou, takže mě to táhlo zpátky do Ústí.

Odkdy se věnujete hudbě?

Zpívám odmalička, do žádného sboru jsem ale nechodila nikdy. Hudbě se věnuji od sedmnácti let. To jsem se rozhodla vyzkoušet si, co umím a odjela za otcem do Německa, kde jsem dva měsíce zpívala v jeho skupině. K hudbě mě přivedl právě můj otec, který je profesionální muzikant. Talent mám právě po otci, on krásně zpívá i hraje na kytaru. Mého zpěvu si všiml kapelník skupiny Alexis, kterému jsem se líbila, a oslovil mě ke spolupráci. Ta trvala dlouhých sedm let.

Pak přišla SuperStar?

Ano, pak jsem se dozvěděla o možnosti přihlásit se do SuperStar. Takže jsem spolupráci s Alexis duo dočasně přerušila a rozhodla jsem se zkusit štěstí v soutěži.

Lidé vás znají hlavně z první řady pěvecké soutěže SuperStar. Pomohla vám účast nějak při vaší práci?

Určitě ano. Získala jsem nové zkušenosti i nové kontakty. Rozhodně toho, že jsem do soutěže šla nelituji, více mi účast v soutěži přinesla, než vzala.

Kdybyste se měla rozhodnout dnes, po všech zkušenostech, které jste získala. Přihlásila byste se znovu?

Fakticky mě do soutěže přihlásil můj otec a sestra.  Je otázka, jestli bych do toho šla znovu. V současné době už všichni, co se do dalších řad hlásí, vědí, co můžou očekávat, do čeho zhruba jsou. Já tenkrát nevěděla vůbec nic. Šlo o první řadu, takže nikdo z nás netušil, co od toho čekat. Ale když o tom tak uvažuji, tak asi ano, přihlásila bych se znovu a tentokrát bych to ale vyhrála (smích).

Co byste poradila případným zájemcům o SuperStar. Jak a s čím do toho mají jít?

Určitě bych jim poradila, aby do soutěže nešli jen proto, že se chtějí zviditelnit  a chtějí být slavní a populární. Ať do toho nejdou jenom proto, že chtějí být slavný a zviditelnit se, ale ať to dělají od srdce a proto, že to tak cítí.

Sledujete i další řady?

Přiznám se, že moc ne. Pár dílů jsem viděla a určitě některá jména mi utkvěla v paměti, ale pravidelně se nekoukám. Je pravda, že s některými finalisty se setkávám na společných vystoupeních.

Na co ve své kariéře bezprostředně po SuperStar ráda vzpomínáte?

Určitě na spolupráci s legendárním Karlem Gottem, nahráli jsme spolu duet Svět je prostě nekonečná pláž na hudbu Karla Svobody. Zpívat s ním, to byl doslova sen. Krásné bylo i vystupování v Královnách popu nebo jsem měla možnost nazpívat pro televizi Nova úvodní píseň Mat dámou k seriálu On je žena. Ta se objevila i na mé debutové desce I Am Not From Here jako bonus.

Co děláte dnes? Připravujete nějaké projekty?

V současné době především pracuji na své druhé desce. Často zpívám jako host, na veřejných nebo soukromých akcích, koncertuji.

A kde vás můžou fanoušci vidět?

Mám aktivní Facebokový profil a Instagram. Právě tam se fanoušci vždy můžou dozvědět, co o mě chtějí vědět. Jsou tam informace, kde aktuálně budu vystupovat anebo co momentálně dělám ve svém soukromí (smích).

Něco ze soukromí. Jste zadaná?

Ano jsem. Mám přítele Františka, kterému ale říkám Frank. Je mu jednatřicet let a je to taky Ústečák. A taky mám dvanáctiletého syna Pepíčka.

Co děláte ráda, když máte volno?

Když mám volno, tak se ráda vídám s rodinou a kamarády. Zajdu se synem na nějakou akci pro děti. Ráda chodím do kina, ale také do přírody, třeba na houby.

Prozradíte nám vaše plány do budoucna?

V první řadě bych ráda dokončila druhou desku. Také bych chtěla odstartovat podzimním koncertem v Ústí nad Labem šnůru po celé České republice. Ale hlavně plánuji být šťastná (úsměv).


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*