Oprava Benešova mostu se odsouvá

  •  

Plánovaná oprava ústeckého Benešova mostu se zpozdí.  Měla začít už v polovině letošního roku a hotovo mělo být do konce roku 2021. Termín oprav se ale posune zřejmě až na rok 2022.

Ústecký kraj jako vlastník a investor se musí vypořádat s inženýrskými sítěmi, které jsou na mostě a v jeho okolí a vyřešit nutný zásah do protipovodňové vany v Přístavní ulici, která je součástí silnice pod mostem. To se podle náměstka hejtmana Kliky řeší v rámci projektové dokumentace, ale ke shodě s Ředitelství silnic a dálnic zatím nedošlo.

„Ředitelství silnic a dálnic je proti současné variantě, protože pokud se vybourá část vany, tak nikdo nezajistí její následnou 100 % funkčnost. Z naší strany bylo navrženo několik jiných variant, bez porušení vany, zatím se k nim ale projektant nevyjádřil,“ upřesňuje mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Kvůli stavu mostu po něm nesmí jezdit najednou oběma směry těžká vozidla městské hromadné dopravy a jejich vjezd řídí semafory. Oprava důležité spojnice Střekova se zbytkem města měla stát 200 milionů korun, ale kvůli rozsahu rekonstrukce to bude výrazně více.

Město se už na generální opravu mostu připravuje. Ústecký dopravní podnik podle ředitele Libora Turka koupil parciální trolejbusy v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí mostu dr. Edvarda Beneše, aby byla zajištěna dopravní obslužnost Střekova.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*