V TyfloCentru proběhlo setkání s primátorem

  •  

V ústeckém TyfloCentru se konalo další z pravidelných setkání strážníků ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy se zrakově postiženými občany. Na programu besedy byla přednáška o ochraně osob a majetku a o bezpečném pohybu tělesně postižených lidí v silniční dopravě.

„Akce se zúčastnil i primátor města Petr Nedvědický, který přišel všechny pozdravit a zároveň se osobně vyjádřit k dopisu, který mu zaslal jeden slabozraký občan, a ve kterém si postěžoval na některé nedostatky, týkající se pohybu postižených lidí slepotou po našem městě,“ přibližuje zástupce ředitele městské policie Jan Novotný.

Pro nevidomé občany jsou největším problémem neoznačené výkopy, lešení, která nemají u země vodící lištu, reklamní poutače typu „A“, umístěné nešetrně na chodnících anebo malý počet ozvučených semaforů. Některé podněty handicapovaných se týkaly městské hromadné dopravy, kdy si nevidomí posteskli nad nedostatkem hlásičů v trolejbusech, které informují cestující o názvech zastávek na trase při pohybu trolejbusu.

Setkání se uskutečnilo v rámci preventivního programu městské policie „ Myslíme na Vás“.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*